22.DÖNEM POMEM OLARAK PLANLAMASI YAPILAN ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
  06 Ağustos 2018

BİLECİK POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE 22. DÖNEM POMEM OLARAK PLANLAMASI YAPILAN ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR

Geçici kayıtlar 27 AĞUSTOS 2018 tarihinde aynı gün mesai bitimi saat:17.00’a kadar yapılacaktır. Geçici kayıt bizzat adayın kendisi tarafından yapılacak olup belirtilen tarih ve saate kadar kayıtlarını yaptırmayan adaylar haklarını kaybedecek ve yerlerine yedek aday planlaması yapılacaktır. (Müdürlüğümüze giriş yaptıktan sonra kaydı yapılan öğrenci adaylarımızın nizamiyeden çıkışları mümkün olmayacaktır.)

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

***TÜM BELGELERİN ASILLARI GETİRİLECEKTİR***

***AŞAĞIDA İSTENEN TÜM BELGELER ISLAK MÜHÜR VE İMZALI OLACAKTIR. E-DEVLET ÇIKTISI KABUL EDİLMEYECEKTİR.***

1- Mezun Olduğu Üniversiteye Ait Diplomanın veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya Onaylı Örneği; diplomasını kaybedenler için öğrenim durum belgesi. (Yüksek lisans eğitimine devam etmesi nedeniyle üniversite diploması yanında bulunmayan adaylar, diplomalarının aslı yerine yüksek lisans yaptığı üniversite/enstitü/yüksekokul tarafından onaylanan diploma örneği ile birlikte yüksek lisans eğitimine devam ettiğini gösterir onaylı belgelerini getireceklerdir.) (yüksek lisans, doktora vs. diploması olanlar da belgelerinin asıllarını getireceklerdir.)

Geçici kayıt esnasında istenilen belgelerin asıllarını getiremeyen adaylar noter tasdikli örneklerini verebilirler. Ancak eğitim öğretimin başlama tarihinde bu belgelerin asıllarını ibraz etmek zorundadırlar.

2- Ortaokul ve Lisede Hazırlık Sınıfını Okuyanlar (2008 dahil ve önceki yıllar için geçerli), Liseyi 4 Yıl Okuyanlar (Teknik Lise, Öğretmen Lisesi) Diplomasında 4 Yıl, 1+3 Yıl, 3+1 Yıl, Hazırlık+ 3 Yıl İbaresi Olanlar Varsa Diploma Aslını Veya Onaylı Örneğini, Yoksa Mezun Olduğu Okuldan Alınacak İmzalı Ve Mühürlü Ayrı Bir Belge Getireceklerdir. (Liseyi

2009 ve sonrasında bitiren adaylar eğer liseyi  (hazırlık+4), (4+hazırlık) veya 5 Yıl  okuyan varsa Diploma Aslını Veya Onaylı Örneğini, Yoksa Mezun Olduğu Okuldan Alınacak İmzalı Ve Mühürlü Ayrı Bir Belge Getireceklerdir. 2. Maddede sadece ortaokul ve lisede hazırlık okuyanlar için geçerlidir.)

3- Askerlik hizmetini yapmış adaylardan “Terhis Belgesi”, 1111 Sayılı Askerlik Kanununun 10’ uncu maddesine göre askerlik hizmetini yapmış sayılanlardan ise “Askerlik Durum Belgesinin (Tecil, Terhis, Hizmet Durumu, Muaf) asılları getirilecektir. (Askerlik yapmayan adaylar için Askerlik durum belgesi getireceklerdir. Ayrıca varsa askerlik sırasında ya da sivil hayatta geçirilen ameliyata ilişkin raporlar veya hava değişim raporları ve askerlikten muaf veya askerliğe elverişli olmayanların durum gösterir belgesi getirilmesi gerekmektedir.)

***Asılları ile birlikte Diploma Fotokopisi (Arkalı-Önlü) (2 Adet),

***Asılları ile birlikte Terhis Belgesi Fotokopisi (2 Adet),

***Tecil Belgesi(Askerlik Durum Belgesi Aslı) (1 Adet)

4- Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrencilerin diplomaların asılları veya bitirme belgelerinin asılları ve iki adet fotokopisi,

5- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ( 2 adet)

6- İkametgâh İlmühaberi. ( 1 adet Nüfus Müdürlüğünden alınacaktır.)

7- Adliyeden Temin Edilen Adli Sicil Belgesi ( 1 Adet)

8- Evli Olanlar Evlilik Cüzdanlarının Aslı İle birlikte Evlilik Cüzdanının İlk 4 Sayfasının 2 adet Fotokopisini Getireceklerdir.

9- Kan Grubu Kartı (Ehliyet veya Nüfus Cüzdanında yazıyorsa fotokopileri yeterli olacaktır) (1 adet)

10- Vesikalık Fotoğraf – 8 adet (BİYOMETRİK FOTOĞRAF OLMAYACAK Son 6 ay içinde çekilmiş olacak, sakal ve bıyık olmayacak, fotoğrafların arkasına tükenmez kalem ile T.C.Kimlik No ile isim soy isim yazılmış olacaktır.)

NOT: Gelen Tüm Adaylar Bir Adet Mektup Zarfı Yanlarında Getireceklerdir.(Vesikalık fotoğraf koymak için)

11- Ehliyet ile birlikte Fotokopisi  1 Adet (Ehliyeti olanlar için)

12- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (1 Adet)

13- İsim Değişikliği Ve Yaş Tahsisi Olanlar Bunlarla İlgili Mahkeme Kararlarının Aslını veya onaylı örneğini Yanlarında Getireceklerdir.

14- Müracaattan sonra Nüfus Kâğıdını yenileyenler, yeni Nüfus Kâğıdının fotokopisini getireceklerdir

15- Herhangi Bir Siyasi Partiye Üye Olunmadığına Dair Ek-1 de bulunan formata uygun olacak şeklide el yazısı ile ve  tükenmez mavi kalemle Yazılı Beyan Dilekçe hazırlanıp imzalı bir şekilde getireceklerdir. (EK-1 SAYFANIN ALTINDA MEVCUTTUR.)

16- EK-2 de bulunan 22.Dönöm Öğrenci Bilgi Formu indirilerek arkalı önlü tek yaprak olacak şekilde çıkartılarak, bilgiler el yazısı ile mavi tükenmez kalem kullanılarak eksiksiz bir şekilde doldurulacak ve tarih kısmına 27.08.2018 yazılarak imzalanmış bir şekilde ön kayıt günü getirilecektir. (EK-2 SAYFANIN ALTINDA MEVCUTTUR.)

***EVLİ OLAN ADAYLARIN EŞLERİNİN GÜVENLİK TAHKİKATI YAPILMASI İÇİN HAZIRLAYACAKLARI BELGELER***

1-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (1 adet)

2- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (1 adet) (Açıklamalı ve Tüm aile bireylerinin isimleri de bulunacak. Açıklama kısmı: adres bilgileri, isim değişikliği yaş tahsisi vs. olacak şekilde)

3- İkametgâh İlmühaberi (1 adet)

4- Adliyeden Temin Edilen Adli Sicil Belgesi (1 Adet)

5- Fotoğraf (1 Adet)

ÖNEMLİ

KAYIT HAKKI KAZANAN TÜM ÖĞRENCİLERİN GELİRKEN GETİRMELERİ GEREKEN ŞAHSİ EŞYALAR

1- Terlik, Pijama Takımı, Eşofman Takımı, Havlu, Tıraş Takımı, Spor Ayakkabısı.

*** Dizüstü Bilgisayar, Tablet, Ipad, Her Türlü Kamera, Fotoğraf Makinesi, Ses Ve Görüntü Kaydı Yapan Cihazlar, Akıllı Diye Tabir Edilen Cep Telefonlarının Getirilmesi Ve Kullanılması Yasaktır.

TÜM ADAYLAR OKULUMUZUN WEB SİTESİNİ ZAMAN ZAMAN TAKİP EDECEKLERDİR. DUYURULARDA GÜNCELLEME YAPILABİLMEKTEDİR…​

EK-1 DİLEKÇE ÖRNEĞİ

EK-2 BİLGİ FORMU